lördag 24 januari 2009

Vi längtar efter morfar och mormor

Veckorna susar iväg. Trots att det är lördag och man skall njuta av lördagarna, längtar jag efter lördag om en vecka för då kommer morfar och mormor på besök (om alla håller sig friska). Klara favoriter för sjumånadersbebisen som lyser upp när de talar med varandra i telefon. Sjumånadersbebisen är i och för sig inte särskilt aktiv i kommunikationen, det är mer en envägskommunikation från morföräldrarna, men han lyssnar noga och ler in i luren.

Maken/pappan är på utförsäljning i ett av byggvaruhusen här i östkuststad. Ett byggvaruhus som lämnar in i konkurrensen med megastort byggvaruhus. Jag konstaterar att det är lite som julafton för maken och jag fasar nästan för vad han kommer att komma hem med. "Såg du hur billiga ett par duschdörrar för en duschhörna var och bröstpanel och gipsplattor och det och det och det...". Och vi som är i stort behov av att rensa ut här i huset och inte förvara mer pryttlar.

Inskolningen vad gäller att sova i sitt nya rum fortsätter för sjumånadersbebisen och den går bra faktiskt. Han sussar sött där inne dagtid och sover hos oss nattetid, men att flytta in permanent får vänta ett tag till.

Frågade förresten igår BVC-sköterskan när första tanden kan tänkas komma. Någon tand innan ettårsdagen, blev svaret. Suck! Det kan alltså röra sig om ganska många månader till med gnissel, dregel och frenetiskt tuggande på diverse saker. Stackars sjumånadersbebisen!!!

Maten igår blev stark. MED BETONING PÅ STARK.

När jag tittar ut genom fönster mot baksidan kan jag konstatera att det ser ut som om gräset har vuxit - kanske får man ta fram klipparen snart om det fortsätter att vara plusgrader och ingen snö.

Inga kommentarer: