tisdag 27 januari 2009

En helt vanlig tisdag

Morgonstress, kommer till jobbet och kör igång en lektion för att en stund senare ha ett "precis-alla-har-fått-precis-allt-om-bakfoten-och-vi-är-tillbaka-på-ruta-ett-igen-möte" inne i stan med chefer av olika grad och politiker av olika beteckning.

Kommer tillbaka till jobbet. Ingen lunch fanns det tid för, köper en vidrigt dyr banan och en kopp kaffe och rusar med böcker och full kaffekopp och munnen full av banan till väntande elever i klassrum. Hur kan man ta tre spänn för en ynklig banan och fem spänn för en sockerstinn chokladboll?

Tillbaka till arbetsrummet där smockan hänger i luften, fast denna gång rörde det sig om elev som tagit rejält strypgrepp på annan elev. Polisanmälan. Hå hå ja ja och alla världens olyckor.

Hemkommen är sjumånadersbebis på uruselt humör efter att ha fått skrämselhicka av en borr som en kabelkille tydligen inte kunde hantera och stora hunden är jättenödig och maken/pappan är på väg ut med samtliga utom kabelkillen som redan hade åkt. Alla är trötta och irriterade, helt säkert även kabelkillen, fast det vet jag ju inte säkert.

Nu skall jag gå och lägga mig. Imorgon är en ny dag - onsdag, och sjumånadersgossebarnet skall hänga med morsan till jobbet - inte den mest trygga arbetsplatsen har dagen visat.

Inga kommentarer: