måndag 29 december 2008

Sol och etapp 3

Solen skiner - faktiskt. Vi måste ha en väldigt intelligent väderstation som kan signalera detta väderfenomen flera dagar innan solen tittar fram på riktigt. Kallt är det dock, 7 minusgrader visar termometern.

Idag går vi in i etapp 3 i byggprojektet. Träskivor och gipsskivor skall inhandlas på byggvaruhuset och sedan skall de skruvas upp i de nysatta reglarna. När detta är klart skall en soffa ner i källaren, TV:n får snurras ett halvt varv och tvätthögen som breder ut sig på den andra soffan måste stoppas (från att breda ut sig mer) och vikas in och placeras på lämpliga ställen avsedda för bebiskläder, handdukar etc. När det är klart kan vävtapeten sättas på plats, men först måste det så klart spacklas och säkert något mer.

Middagsmaten igår var kalops. Det var första gången i mitt 33-åriga liv som jag tillagade denna klassiska husmanskost och det blev såååå gott.

Sexmånadersbebisen sitter och bläddrar i en bok och maken är förtvivlad för att hans lap top krånglar. Stora hunden har intagit sängen för en förmiddagslur, snart gör nog bebis honom sällskap.

Inga kommentarer: