söndag 30 november 2008

1:a advent snart till ända

Steget in i december har ännu inte tagits fullt ut men julångesten slog till som en riktig hurring i natt. De mörka ovädersmolnen tornade upp sig - fullpackad bil med stor hund, barnvagn, bebis, bebissäng, blöjor, välling, julklappar, övrig packning, inte glömma hundmaten, gosedjur och snuttefilten, skor som funkar i typiskt julhelgsregn, kanske en janssons frestelse som jag får balansera på huvudet under bilfärden. Nej, det blir ingen jul hemma i år heller. Julen firas i inlandsstadshåla med storstadshybris trots stämpeln lantlolla i pannan på alla. Skall vi ha med babysittern eller kanske barnstol? Phu! Jag var dödstrött när femmånadersbebisen agerade väckarklocka i morse.

Så som sig bör ett varv på julskyltningen i staden idag, men borde man inte lagt manken till lite mer med skyltfönstren med tanke på konjunkturen? Femmånadersbebisen tupplurade under hela stadsvandringen trots att vi befann oss i kullerstenarnas himmelrike och vi åkte hem igen med kunskapen om hur svårt det kan vara att ratta en vagn i folkträngsel på kullerstensförsedda gator och torg.

Nu kommer lugnet att råda ett par veckor innan julklappshysterin slår till på allvar, men under tiden kommer mina nätter att vara allt annat än julefridiga.

Inga kommentarer: