måndag 2 mars 2009

Host, host och lite tv-möbel

Hostan känns som att dra grovt sandpapper upp och ner i luftrören och efter en lång dag på jobbet med prat i kvadrat non stop retar det konstant. Har svalt ner två bisolvon, får se om de gör någon nytta.

Maken/pappan är förkyld och det skall ju tydligen vara värre än att föda barn så han kan inte ha det enkelt. Att dessutom vara hemma med en åttamånadersbebis som inte vill tupplura på dagarna och knappt ens om nätterna måste ta extra på krafterna. Maken/pappan har i alla fall till slut kommit på att när åttamånadersbebis är inne i sådana här perioder gäller det att knipa åt sig sömn när man kan. Alltså kan det vara smart att kasta sig i säng absolut senast fem minuter efter att bebis nattats, vilket alltså maken har gjort denna kväll. Själv har jag flyttat in i sonens rum som han ännu inte börjat sova i själv nattetid. Här kan jag hosta och skrovla hela natten lång och förhoppningsvis även få några timmars sammanhängande sömn. Skönhetssömn har jag gett upp sedan länge.

Den gigantiska tv-möbeln från det stora möbelvaruhuset blev efter många stora OM och MEN och en hel del svärord klar och på plats med tv och allt typ fem i åtta lördagkväll. Vi hade alltså hela fem minuter till godo innan melodifestivalen skulle börja. Och vilken omgång av alla dessa delfinaler! Det måste vara det sämsta startfältet sedan festivalens begynnelse någon gång på antiken.Lite längtade jag tillbaka till något mellanpubertalt stadie i ens liv då tv en lördagkväll inte fanns på kartan någonstans.

Inga kommentarer: