onsdag 17 juni 2009

SOMMARLOV

Nu är det sommarlov här ute i Östersjöförort. SOMMARLOV!!!! Eller, lite politik återstår men ändå!

Om ett par dagar blir elvamånadersbebisen ettårspojke med stort kalas och han är definitivt inte någon bebis längre. Han står och går och har hyss för sig. Fast lite bebis är han ändå när han vill somna i min famn om kvällarna.

Häromdagen var det storpolitik från 9-5. Morfar kom från inlandsbyhåla 17 mil bort för att vara barnvakt. Det var ett STORT ansvar, tyckte han. Ute i trädgården var de och gick nästan hela dagen, morfar, elvamånadersbebisen och stora hunden. När vi kom hem tidig kväll satt morfar helt slut och svettig vid köksbordet med ett sovande barnbarn i famnen. Morfar hade inte ens fått i sig någon lunch.

På kvällen när morfar över telefon rapporterade att han var tryggt hemkommen, hördes det på rösten att han helt säkert skulle sova väldigt gott och det ganska snart. Elvamånadersbebisen sov också väldigt gott den natten. Han var fullkomligt utslagen faktiskt. I och med detta fick även övriga familjen en god natts sömn. Morfar får helt klart komma hit fler gånger - men då hoppas jag att han kan slappna av tillräckligt för att få i sig lite mat också.

Midsommarfirande blir det inget i år. Istället kommer den stora ettårsdagen att förberedas och förmodligen kommer vi, jag och fadern, att minnas tillbaka till den där midsommaraftonen för ett år sedan då det var så nära att vi inte fick hem någon bebis alls.

Inga kommentarer: