lördag 25 juli 2009

Tidig uppstigning

Idag blev det en tidig uppstigning. Det har faktiskt tillhört ovanligheterna hittills i sommar. Ettårspojken har varit kvällspigg så det förslår men så har vi också kunnat ligga i sängen fram till halv nio på morgnarna hela familjen. Igår verkade dock 4H-besöket med tillhörande svullen och lite näsblodig näsa tagit musten ur ettåringen. Han somnade klockan sju på kvällen, fick en slurk välling vid nio och sov sig sedan igenom natten med uppstigning strax efter sju i morse. Det var inte dumt med en kvällstrött lillkille, men oddsen är förmodligen emot mig vad gäller en upprepning.

Maken/fadern har nu efter ytterligare en genomgång av hästarna i dagens trav äntligen tagit sig ut för att göra en provstrykning av färgen som valts till huset. Han kan lätt som en plätt lulla omkring hela förmiddagarna medan jag och ettårspojken ofta hunnit att gräva i sandlådan, vara ute och gå, gungat i lekparken under tiden. För ettårspojken är inte helt med på noterna vad gäller att lulla. Han vill ha full fart och på direkten. Det gäller bara för en annan att hänga på.

Grannarna byter staket. Det sågas och skruvas med skruvdragare så man blir smått galen. Tycker de kan måla om huset också, en tyst och stillsam syssla. Snart är det väl dags för gräsklipparen också - de klipper nämligen gräsmattan var tredje dag de där grannarna. Det gör INTE vi...

Inga kommentarer: