fredag 31 juli 2009

Ljuva 80-tal och lite annat

Jag och ettårspojken diggar 80-talsmusik. Trots att undertecknad inte var allt för gammal under detta årtionde har musiken som då gjordes satt djup prägel. På kvällarna, lagom till nattedags för ettårspojken, kör VH1 Classic en timme med bara 80-talshits. Följdaktligen dansar jag ettårspojken, lite lagom stilla, in i drömmarnas värld till gamla slagdängor som "Sweet dreams" med Eurythmics, "Holiday" med Madonna, lite the Police och Roxy Music, Bowie och Duran Duran. Allt i en salig blandning, men så skönt att avsluta dagen med.

Här i förorten sker det grejer. Huset målas om. Vilken tid det tar, och vi har ändå bra väder. Rangliga stegar lyfts mot skyn och tak. Så högt det bara går. Väl uppe på fjärde "stegsteget" får man vansinnig svindel, något som aldrig upplevts tidigare, och håller sig krampaktigt i det som går att hålla i samtidigt som man har penseln i ena näven och skvimpande färghink i den andra. Tänk vad enkelt det hade varit om man inte hade behövt klättra högre än det där fjärde "stegsteget". Men det måste man. Och vi har ändå konstaterat att vi nog måste hyra något kranschabrak för att "completa" projektet. Framsida och gavel i öster är i alla fall målade, ja utom högsta partiet då. Det får vi fundera lite på.

För inte så länge sedan suckade jag över hur ettårspojken gormade när han ville upp från sandlådan, han klarade inte att klättra över kanten själv. Nu, bara någon vecka senare, suckar man lite över hur snabb han är med att ta sig i och ur samma låda, och hur snabb han är överhuvudtaget. Benen pinnar iväg som bara den och gärna ut och bort mot något annat någon annanstans. Resolut tog därför maken/pappan idag och spärrade av baksidan av tomten med staket. Nu kan varken ettårspojkar eller stora hundar ta sig fram på framsidan och vidare ut i världen på egen hand.

Inga kommentarer: