fredag 17 april 2009

Fy för kallblåst och TV-spelsboxar

Här i östkust stad har kalla havsvindar skickat värmen till västkuststäder. Mycket onödigt - skicka tillbaka de varma vårvindarna NU!!! Fast, solen skiner ändå och skogsgläntorna dignar vita av sippor och koltrasten sjunger så fantastiskt i gryning och skymning och alla andra pippis som kvidilittrar däremellan.

Inte är det dumt heller att, visserligen rejält påpälsade i isvinden, leta upp ett hyffsat läställe i trädgården, placera niomånadersbebisen på en filt och sig själv i en stol för att lapa lite sol. En minirutchkana har förresten installerats i vår förortsträdgård. Den är urkul att kana ner för tycker niomånadersbebis och skrattar glatt. Nu skall jag bara få tummen ur och hänga upp bebisgungan i körsbärsträdet så att det blir lite gunga av också.

Maken har skaffat en förbenad TV-spelsbox. Han tycker att vi skall spela spel tillsammans. Hallå, som om det inte finns hundra miljoner mer nödvändiga saker att göra och tusen miljoner mer roliga saker att sysselsätta sig med om man händelsevis inte skulle vara upptagen med niomånadersbebisen.

Niomånadersbebis, som om ett par dagar blir tio månader, är trotsig. Han testar gränser så det förslår. Om han möter minsta motstånd stämmer han upp i ett illvrål som hotar att spräcka både fönster och arma föräldrars trumhinnor. Dessutom är han helfascinerad av allehanda kontakter och strömbrytare...

Inga kommentarer: